неделя, 2 декември 2007 г.

"X" - номер 1 в Австралия

Още в ранния следобед излязоха позициите на албума във Великобритания и Австралия. Едва сега ги пускам обаче, тъй като са официални. Щастливата вест е, че албумът е продал близо 80000 бройки в Австралия, като това директно го изтрелва на първото място. С три хиляди повече е пласирал в Британия, като това обаче не му осигурява такава завидна позиция. В дебютната си седмица "Х" е номер 4 там. Съжалявам, че не успя да се добере по-нагоре. Заради "Уестлайф" най-вече, които са продали с около 700 копия повече от нея. Жалко. Беше ясно, че Лиона няма да се даде. В третата си седмица тя продължава да е лидер с 165000 копия, което е чудевищно. За сравнение: "Fever" има номер 1 дебют през 2001 година със 120000. Все пак "Х" се движи успешно. Горе-долу такава бе и премиерната седмица и на "Ultimate Kylie", а днес албумът е сертифициран на 1 млн във Великобритания. Важното е, че все пак в родината си Кайли успя и то с платинен статус още в първите седем дни. Хубаво е да спомена, че и в Тайван сме номер 1. Това може би се дължи на факта, че Кайли записа дует с тамошна звезда по "In my arms".
Да кажа и за "2 hearts". В австралийския чарт е номер 7 във физическите сингли и номер 9 в дигиталните сваляния. Номер 9 и в британския чарт. В световния - номер 12. Утре ще допълвам класациите.
Междувременно се излъчи и предаването "66 минути" по френския канал М6. Не съм го гледал още, но сигурно е интересно. Кайли изглеждаше чудесно.

Няма коментари: