четвъртък, 7 август 2008 г.

Краят на турнето

На 4 август беше последният концерт на Кайли от турнето й "Kylie X tour" 2008. Той се състоя в лондонската зала О2. Очаква се в края на годината турнето да се пренесе и в Австралия, но още няма нищо потвърдено.
За мое огромно щастие имах шанса да посетя два от концертите от този страхотен спектакъл. С ръка на сърцето мога да кажа, че бях страшно впечатлен. Кайли не е просто маркетингов продукт, въпреки цялото съвършенство на шоуто. Тя е истинска showgirl. Точно от онези, които носят музиката, танца и най-важното - контакта с публиката в самите себе си.
Много положителни отзиви имаш за това турне. Надявам се, че са били искрени, а не следствие от милото отношение на медиите след рака. Но няма как да бъде иначе. Кайли наистина заслужава похвали, че за пореден път успява да изненада. Все пак това е деветото й турне и не е лесно след повече от 20 години на сцената все още да си така привлекателен, както в началото. А тя става даже по-интересна. Горд съм с нея, че въпреки отстъплението на поп и денс музиката в последно време тя все още държи вълната и синглите й дебютират доста високо.
Това турне постави и няколко интересни момента за разглеждане. На първо място всички се зачудихме дали идва краят на секси образа на Кайли. Не е съвсем ясно предвид това, че тя месец преид турнето твърдеше, че няма да я видим по къси шорти отново, а същевременно в Act 2: Cheer Squad носи именно такива. Все пак движенията й вече са по-скоро обиграни, отколкото възпламеняващи, повечето костюми са рокли, панталони.
На второ място е рекордът, който постави в Манчестър. В Manchester Evening News Arena Кайли стана най-концертиращият артист за всички времена. Отделно билетите за двадесет и петте й дати във Великобритания бяха разпродадени отново за рекордно кратко време.
На трето място трябва да се отбележи сериозният интерес на Кайли и мениджмънта й към страните от бившия соц лагер, както и към Източна Европа като цяло. Щом и нас гледахме по-голямата част от шоуто, значи наистина инвестициите и намеренията към тези пазари са сериозни.
Иначе вече толкова пъти е говорено за всичко около турнето като се почне от костюмите на Готие и се свърши до различните песни, пяти по време на отделните концерти. Емоцията остава най-добрият кантар за това колко е било успешно турнето. А аз лично в този смисъл разочаровани не знам да има.

4 коментара:

Анонимен каза...

Току що прочетох в официалния сайт на О2 Арена, че Кайли ще изнесе още един концерт в Лондон на 8-ми август. :)

Анонимен каза...

Тамън бях забравил за тая гадна прическа :D

Vladito каза...

Тази снимка е от моя архив от Виена. Да си спомним за всеки момент все пак. :)))

Анонимен каза...

Ако помните преди време ви изпратих снимки и от Копенхаген (май бяха 9 на брой). Беше малко по-късно от разказа за самия концерт. Все пак се радвам, че разказа ми бе публикуван, оставих спомен от невероятното шоу на Кайли. :Д