неделя, 6 януари 2008 г.

"Les disques d'or"

Вчера се излъчи предаването "Les disques d'or" във Франция. Кайли за не знам кой път поред пя "2 hearts" по обичайния за тази песен начин - с женския бенд и с микрофона със стойка. Изглеждаше доста добре, макар и тази прическа да е доста неестествена за нея. Надявам се вече да не е с нея, защото това предаване е запис от преди около месец.
Сега чета интересни дискусии относно албума. До този момент е продал около 600 000 бройки плюс около 100 000 от сингъла. Не са добавени обаче продажбите в някои страни като Русия, където пазарът е доста голям, а и Кайли вече назначи две дати за турнето там и тогава, сигурно, ще се повиши интересът. Дигиталните продажби също не са добавени. Така че д този момент най-много, с големи уговорки, да са продадени около един милион копия. Според мен, това е доста минимална бройка предвид цялата огромна промоция, която беше направена, всички корици на списания, всички участия в най-рейтинговите програми като "Х фактор" във Великобритания или "Стар академи" във Франция. В момента е факт, че продажбите из целия свят падат заради Интернет и тенденциите не са обнадеждаващи. Но все пак давам пример - за първата си седмица в САЩ новият албум на Мери Джей Блайдж е продала 629 000 копия. Но там нещата са малко по-други. Във Великобритания реалността обаче също е по-друга. Знам, че албумите на Лиона и на Ейми Уайнхаус са изключения и феномени, но все пак реално са продали по близо 2 млн. бройки, което е колосално. Ясно е, че Кайли няма да повтори успеха на "Fever" в близките години, но все пак очаквах "Х", като албум - завръащне, да е с доста по-високи продажби и с доста по-масивни хитове. Да се надяваме при появата на следващите клипове и със започването на турнето, нещата да се променят в по-положителна насока.
Други цифри - "Can't get you out of my head" е сред трите най-масивни денс хита в Германия за всички времена. Доста добър вкус от тяхна страна. Албумът е номер едно и в Гърция. Поне светлина в тунела има, макар и в Австралия да падна с 19 позиции и сега заема 40 място в ARIA album chart.

Няма коментари: